NUTTIGE TIPS OM JE HUIS PERFECT VOOR TE BEREIDEN VOOR DE VERKOOP

 
 

Het voorbereiden en stylen van het interieur van een huis is essentieel wanneer je het op de markt wilt zetten, omdat een goed gepresenteerde woning meer potentiële kopers kan aantrekken en mogelijk kan leiden tot een snellere verkoop tegen een betere prijs.

Hoewel ik geen professionele verkoopstylist ben, leg ik sinds 2016 wel woningen vast met mijn camera. In de loop der tijd heb ik waardevolle tips en inspiratie verzameld, wat heeft geleid tot de creatie van deze gids. Mijn ervaring leert me dat de huizen die bij mij zijn blijven hangen, een bepaald gevoel uitstralen, en een doordachte voorbereiding en styling kunnen dit versterken.

Sinds ik deze tips ben gaan delen met mijn klanten, heb ik aanzienlijke verbeteringen opgemerkt in de styling en netheid van de huizen die ik fotografeer. Het optimaliseren van de presentatie van jouw woning voor de verkoop is het hoofddoel van deze gids.

 
 
 

Woonkamer

Het is van groot belang om de woonkamer netjes en visueel aantrekkelijk te maken, waarbij het principe "Less is more" centraal staat. Het doel is om de ruimte zo veel mogelijk te ont spullen door persoonlijke items en foto's te verwijderen, zodat toekomstige kopers zichzelf kunnen voorstellen in deze woning. Neutrale inrichting is daarom essentieel. Bovendien is licht een cruciaal verkooppunt, waarbij vensterbanken vrij moeten zijn en gordijnen open voor maximaal daglicht.

Het meubilair moet zo worden geplaatst dat er een comfortabele en open zitruimte ontstaat, met duidelijke conversatiezones en vrije beweging. Zachte en uitnodigende elementen, zoals sierkussens, een pluizig tapijt en een knusse deken op de bank, dragen bij aan de sfeer. Een andere overweging is het verwijderen van de tv, waardoor je alleen een zitruimte behoudt. Dit creëert een rustige sfeer, en het ontbreken van kabels draagt ook bij aan een opgeruimde uitstraling. Als je besluit de tv te laten staan, zorg er dan voor dat de kabels netjes zijn opgeborgen.

Overweeg het gebruik van warmgekleurde accenten om een gastvrije ambiance te creëren. Of het gebruiken van kleuren die bij elkaar passen zodat het een mooi geheel wordt. Weet je niet wat je moet doen? Zoek inspiratie op pinterest.

 
 
 
 
 
 

Keuken

Overweeg om onnodige keukenapparatuur zoals broodroosters, blenders of koffiezetapparaten weg te bergen om de werkbladen opgeruimd te houden en een ruimtelijker gevoel te creëren. Als je beschikt over een apparaat met een prachtig design, aarzel dan niet om het te laten staan, vooral als het goed aansluit bij de rest van het interieur.

Verwijder alle overbodige items van de werkbladen en laat alleen enkele essentiële, keurig geplaatste items achter om een gevoel van functionaliteit en ruimte te behouden. Soms is het niet haalbaar om alles weg te halen, maar hoe minder afleiding, des te beter.

Voeg een vleugje groen toe aan de keuken met enkele potten kruiden of kleine kamerplanten. Dit geeft niet alleen een frisse uitstraling, maar voegt ook een natuurlijk element toe.

Los kleine problemen zoals lekkende kranen, losse handgrepen of kapotte tegels snel op. Een goed onderhouden keuken maakt een positieve indruk op potentiële kopers en draagt bij aan een algehele goede uitstraling.


 
 
 
 
 

Eetkamer

Schik de eettafel met elegante tafelinstellingen om een gastvrije en uitnodigende eetervaring te creëren. Voeg een stijlvol middelpunt toe, zoals een vaas met verse bloemen of een decoratieve kom, om de tafel visueel aantrekkelijk te maken.

Om de eetruimte nog meer uit te lichten, is het aan te raden de raambekleding open te houden. Hierdoor stroomt natuurlijk licht naar binnen, waardoor de eetkamer een heldere en aangename sfeer krijgt. Overweeg ook het gebruik van lichte gordijnen of transparante raamdecoratie om de ruimte een luchtige uitstraling te geven.

Denk aan de indeling van de eetkamermeubels om een comfortabele en functionele ruimte te creëren. Zorg voor voldoende ruimte tussen de stoelen en haal indien nodig zelfs stoelen weg, zodat het niet krap overkomt, en zorg ervoor dat de eetruimte gemakkelijk toegankelijk is. Het doel is om potentiële kopers een gevoel van ruimte en comfort te geven, wat de algehele aantrekkingskracht van de eetkamer vergroot.

Overweeg ook subtiele toevoegingen, zoals placemats, servetten of elegante kaarsen, om de tafelsetting verder te verfijnen en de eetruimte een luxueuze uitstraling te geven. Door deze aandacht voor detail zal de eetkamer zich presenteren als een aangename en sfeervolle plek voor toekomstige bewoners.

 
 
 

Slaapkamer

Het doel is om je slaapkamer te transformeren tot een rustgevende en comfortabele ruimte. Gebruik een neutraal kleurenpalet voor de muren en beddengoed om een rustgevende en ontspannende sfeer te creëren. Zorg ervoor dat het bed netjes is opgemaakt met schoon en gecoördineerd beddengoed. Voeg wat sierkussens toe voor een luxueuze uitstraling. Haal overtollige persoonlijke spullen weg, maar voeg een paar smaakvolle accenten toe, zoals decoratieve kaarsen of een kunstwerk, om karakter toe te voegen. Zorg ervoor dat de kledingkast keurig en georganiseerd is. Sorteer kleding op kleur, berg kleinere items op in lades en verwijder indien nodig kledingstukken en items die te veel aandacht trekken.

 
 

Badkamer

Geef de badkamer een frisse touch! Verwijder tandenborstels, make-up en flesjes, inclusief alles op de grond zoals prullenbakken, weegschalen, schoonmaakspullen en matjes. Maak elk oppervlak grondig schoon, van de douche tot het bad, de wastafel en de spiegels. Let op vingerafdrukken, watervlekken en kalk; ruim ze meteen op. Hang schone, netjes gevouwen handdoeken op en overweeg een bijpassende handdoekenset voor een vleugje luxe. Houd de badkamerdecoratie simpel en opgeruimd, voeg eventueel een potplant of een geurkaars toe voor die heerlijke spa-achtige sfeer.

 
 
 
 

Buitenruimtes

Zorg ervoor dat het gazon is gemaaid en de tuin goed wordt onderhouden. Voeg verse bloemen of potplanten toe om de aantrekkingskracht te vergroten. Als je een terras of dek hebt, rangschik dan het tuinmeubilair om een uitnodigende buitenruimte te creëren voor ontspanning en entertainment. Besteed aandacht aan de vooringang. Voeg een nieuwe deurmat toe, schilder de voordeur indien nodig en zorg ervoor dat het gebied schoon en uitnodigend is.

 

Volg deze stappen om een aantrekkelijk en uitnodigend interieur te realiseren dat niet alleen fotogeniek is maar ook de interesse van potentiële kopers wekt, waardoor de kans op een succesvolle verkoop wordt vergroot. Laat de fotograaf maar komen! Veel succes!

Meer weten over Interijeur Studios? Bekijk dan deze pagina.

 

All images © Interijeur Studios

 
Next
Next

Travel journal: Hong Kong 2023